Skoap'nskot
Hoge Hexel

* In het vluchtspoor van Evert Lancker *

Op 11 februari 1945 sneuvelde A.F. Lancker in de strijd voor zijn vaderland. Evert was zijn codenaam en in Hoge Hexel voerde hij verzet tegen de Duitse onderdrukking.

Omdat we dit jaar de 70 jarige bevrijding van Nederland vieren, heeft stichting Cultureel Erfgoed Hoge Hexel de vluchtroute van Lancker gemarkeerd. Speciaal voor de bevrijdingsfestiviteiten vindt op 5 mei een wandeltocht plaats onder begeleiding van Burgemeester Robben. Hij zal als gelegenheidsgids fungeren en de laatste momenten uit het leven van Evert verhalen.

Wie niet in de gelegenheid is om met deze begeleide wandelroute mee te lopen, kan op eigen gelegenheid de route bewandelen. Op 5 markante plekken zijn infoschermen geplaatst die de historie ter plekke weergeven. Ook heeft Stichting Cultureel Erfgoed Hoge Hexel een boekje laten maken met daarin de route en informatie over het leven van Lancker. Dit boekje is in ’t Skoap’nskot in Hoge Hexel gratis verkrijgbaar.

Wie mee wil wandelen met de begeleide wandeling kan zich vanaf 9.00 uur verzamelen bij de schaapskooi aan de Piksenweg 6a in Hoge Hexel. De wandeltocht, met een lengte van 3 km, start om 9.15 uur en duurt ca. een uur. Aan het einde van de wandeling zijn de deelnemers getuige van het onthaal van het Vrijheidsvuur uit Wageningen bij het Monument van Kapitein Lancker.

Download: Kapt. Lancker wandelroute - Kaart